blå sygesikring grønland


Du kan bestille kort til dine børn under 18 år hvis de bor på samme adresse som dig. Det blå EU-sygesikringskort dækker udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling medicin mm.


16 Otmetok Nravitsya 0 Kommentariev Pernille Ane Egebaek Pippinilla V Instagram Graveyard Cross Kirkegard Nuuk Gr Nuuk Greenland Natural Landmarks

Hvis du arbejder i Danmark men bor i et andet EUEØS-land eller Schweiz kan du også søge Udbetaling Danmark om det blå EU-sygesikringskort.

. Rejser du uden for EU-landene Norge Island Liechtenstein Schweiz og Storbritannien er du ikke dækket af den offentlige sygesikring i Danmark og du kan derfor hverken anvende dit gule sundhedskort eller dit blå EU-sygesikringskort. Du kan bestille det blå kort på wwwborgerdk. Hvis du rejser uden for Danmark Færøerne og Grønland opfordres du til at tegne en privat rejseforsikring.

Derfor er det vigtigt at du anskaffer dig det blå EU-sygesikringskort inden du tager afsted. Dette gælder uanset dit statsborgerskab. Husk at rejseforsikringen som udgangspunkt dækker rejser på 60 dage og antallet af rejsedage tæller fra afrejsedatoen fra Danmark.

Hvis du rejser til Grønland og Færøerne er du dækket ligesom før i kraft af rigsfællesskabet dvs. Du kan ikke bruge det blå sygesikring hvis. Rejsen er længere end et år.

Bestil det blå EU-sygesikringskort. Nogle områder eller aktiviteter er dog undtaget fx skisport. Det er udelukkende læge- og hospitalsbehandling der er dækket.

Med en rejseforsikring fra Europæiske ERV har man adgang til vores alarmcentral 247. Desuden dækker det blå sygesikringskort heller dækker ikke planlagt behandling hvis behandlingen er den eneste grund til at du er rejst til. Log ind på Min Side og forlæng din Rejseforsikring.

Sygesikring Info Danmark inkl. Hvor dækker sygesikringsbeviset - hvor kan du bruge den blå sygesikring. Hvad betyder det for dig som rejser til Grønland og Færøerne.

Du skal blot ringe til 45 70 10 50 50. I de områder skal du derfor både medbringe det blå EU-kort og have en privat rejseforsikring. Det blå sygesikringskort ikke behandling på privathospital-klinik eller på særlig sygehusklasse med mindre den offentlige sygesikring i opholdslandet yder den dækning til landets egne borgere.

Det blå EU-sygesikringskort giver adgang til sygesikring på rejser i EU- EØS-lande og Schweiz. Du rejser til Grønland eller Færøerne. Vores Årsrejseforsikring tager over der hvor dækningen på det blå.

Hvis du modtager efterløn skal du i stedet kontakte Udbetaling Danmark International sygesikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker. EU-sygesikringskortet dækker ved rejse i op til et år til EUEØS samt Schweiz hvis du eksempelvis skal på ferie skal studere være au-pair eller skal arbejde.

Vær opmærksom på at det blå sygesikringskort skal være gyldigt under hele din rejse. Brug denne blanket hvis du bor i udlandet og modtager dansk pension og ønsker at søge om det blå sygesikringskort til rejser i andre EU-lande herunder Danmark. Som noget helt særligt for Norden så er hjemtransport også dækket under visse omstændigheder.

Færøerne Grønland Gult kort Kommer du til skade på en rejse i Grønland eller på Færøerne har regionerne lavet aftale med SOS International. Hvis du rejser på forretningsrejse i 32 dage og holder ferie i 35 dage skal du huske at forlænge din Rejseforsikring. Du rejser til et land uden for EU EØS Schweiz eller.

EU om regler for sygesikring dækning i Grækenland på dansk website Med det blå sygesikringskort har du ret til samme behandling på samme vilkår som borgerne i Grækenland. Når du søger om det blå EU-sygesikringskort får du automatisk sendt et. Azorerne Belgien Bulgarien Cypern Estland Finland Frankrig Gibraltar Grækenland Holland Irland.

Det blå EU-sygesikringskort dækker også hvis du har en kronisk sygdom og under dit ophold får behov for nødvendig behandling. Du vil således få svar på hvad det blå sygesikringskort dækker i hvert enkelt land i EU hvor det kan bestilles krav for at få kortet mm. Hvis du bliver forhindret i at rejse hjem med din planlagte transportform.

Sygesikring ved midlertidige ophold. Kortet dækker ved læge hospitalsbehandling hospitalsindlæggelse tandlæge samt for medicin hvis behandleren er tilknyttet den offentlige sygeforsikring i Grækenland. Du vil normalt modtage kortet på din adresse i løbet af 2-3 uger.

Du har ret til samme behandling som enhver anden borger i et af de nævnte nordiske lande - ligesom på det blå sygesikringskort. Under ophold i et EU-land Norge Island Liechtenstein eller Schweiz. Der eksisterer en særlig sundhedsordning i de nordiske lande.

Du kan vise dit gule sundhedskort sammen med billedlegitimation men vi anbefaler at du også har dit blå EU-sygesikringskort med hvis du har et. Her kan du bestille det blå EU-sygesikringskort. Efter at den offentlige sygesikring er bortfaldt kan man heller ikke benytte sig af den danske døgnåbne alarmcentral.

Det blå kort dækker især. Det blå EU-sygesikringskort dækker dig på lige fod med lokale borgere hvis du får brug for lægebehandling. Behandling på offentlige sygehuse og klinikker der har en aftale med den offentlige sygesikring i det land du opholder dig i.

Vær opmærksom på at du skal være sygeforsikret for dansk regning. Du kan også bruge det blå sygesikringskort hvis du rejser til Danmark. Hemtransport er aldrig dækket af det blå kort.

Ordningen gør du kan nøjes med at vise dit almindelige gule sygesikring i Norge Sverige og Finland. Det blå sygesikringskort erstattede det gule sygesikringskort tilbage i 2014 og gælder i et andet EUEØS land samt Schweiz. Det blå sygesikring og corona.

Man står med andre ord på egne ben hvis man kun har sit blå kort med i lommen. Det gule sygesikring giver dig ret til samme sundhedsydelser som det blå. Det er den lokale læge eller anden sundhedsperson der vurderer om du har behov for en konkret behandling nu og her eller om du kan vente med behandling til du kommer hjem.

Du skal bruge en selvbetjeningsløsning hvis du har NemIDMitID. I Grønland og på Færøerne dækker det gule sundhedskort udgifter i forbindelse med læge- og hospitalsbehandling ved sygdom eller tilskadekomst. At du kan få lægebehandling men ikke hjemtransport.

Det blå sygesikringskort dækker coronavirus på samme måde som alle andre sygdomme eller tilskadekomster. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun hvis behandleren er tilknyttet den offentlige sygesikring i det land du opholder dig i. Ellers kan du få en papirblanket ved at kontakte Udbetaling Danmark International Sygesikring.

Det blå sygesikringskort dækker ikke.


Pin By Marie Frederiksen On Greenland Greenland Outdoor Glacier


I Gronland Findes Et Helt Unikt Dyreliv Og Der Skal Jo Ogsa Lidt Til For At Leve I Et Land Med Et Barsk Arktisk Klima Mere Om Det Gro Whale Greenland


Igloos At The Hotel Arctic In Greenland Best Hotels Unusual Hotels Places To Travel


Gronland Geografiske Kort Over Gronland Dansk Encyklopaedi Nuuk Greenland Travel Destinations


Greenland Today Colorful Greenland Farverige Gronland Thank You For Sharing Tak For At Dele Greenland Today Photo Ole Olsvig


Man Far Ro I Sjaelen Af Sadan En Udsigt Det Er Helt Sikkert Greenlandpioneer Unesco Sites Travel Sites Tourism


Gronland Rejser Rejse Smukke Billeder


Greenland Greenland Map Arctic Ocean


Greenland Watercolour By Ole Sondergaard Abstract Artwork Artwork Greenland


Havnen I Uummannaq Spaerret Af Isbjerge Gronland Painting Pictures To Paint Watercolor Art


Pretty Arctic Fox Snow Animals Fox


Coat Of Arms Greenland Heraldry


Serene Mountain Scape Danmark


5 390 Otmetok Nravitsya 29 Kommentariev Nordic Greenland Nordic Greenland V Instagram Select By Mattberthou Natural Landmarks Landmarks Travel


Pin Pa Gronland


Ofjord Coast Rolf Stange Greenland Large Island Background Images


Hej Til Laengere Dage Og Hej Til Smukke Solnedgange Sol Solnedgang Smuksmukkeregronland Elskervoresu Unesco Sites Cultural Experience Nature Activities


Greenland Glacier Glaciers Melting Greenland Glacier


Don T These Bright Buildings In Qaqortoq Greenland Make You Think Of Summer Travel Adventure Gotravel Rejser

Related : blå sygesikring grønland.